God arbetsmiljö – en förutsättning för att vara attraktiv arbetsgivare

På en modern arbetsplats tar man gärna en god arbetsmiljö för given. Men en god arbetsmiljö uppstår inte av sig själv. Det krävs strukturerade processer och systematiskt arbetssätt för den fysiska arbetsmiljön och de mer psykosociala aspekterna, alltifrån hur vi förhåller oss till varandra till arbetsbelastning och tydliga förväntningar.

Vi som arbetar med personalfrågor på PTS arbetar dagligen för att stötta våra ledare i organisationen så att de har förutsättningar att arbeta med sitt arbetsmiljöuppdrag, som förstås bara är en del av en ledares vardag.

Kul att gå till jobbet

Ett kvitto på att vi på PTS lyckas med att ge våra ledare och medarbetare rätt förutsättningar visar sig bland annat i den medarbetarundersökning som i år igen gav mycket fina resultat. Enligt vår leverantörs kunddatabas ligger vi i toppskiktet bland alla deras kunder. Bland annat tycker 96 procent av PTS medarbetare att man är motiverad i sitt arbete, och 97 procent tycker att det är kul att gå till jobbet.

Sjätteplats i Nyckelinstitutets index

Ett annat kvitto på vårt arbetsmiljöarbete visar sig i Nyckeltalsinstitutets index för attraktiv arbetsgivare. PTS hamnade i år på en sjätteplats av cirka 250 organisationer.

Engagerade medarbetare med rätt förutsättningar att nå sina mål bidrar till god arbetsmiljö och till en kultur som man vill vara en del av. Detta tillsammans med mycket annat gör PTS till en attraktiv arbetsgivare, något som vi är stolta över att vara!

Se gärna våra filmer med medarbetare som berättar hur det är att jobba på PTS.

Blogginlägget är skrivet av mig i samarbete med Camilla Denijs på personalavdelningen.

Av Johan Gustavsson
personalspecialist på personalavdelningen

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*