PTS på plats under EM i ridsport

I dag inleds EM i ridsport i Göteborg. Post- och telestyrelsen (PTS) finns på plats för att hjälpa till med tillståndsgivning och tillsyn.

Tillstånd för kameror och mikrofoner

Bland annat har PTS gett tillstånd för trådlösa kameror och mikrofoner. Beläggningsmätningar har genomförts sedan början av juni för att kontrollera radiospektrum och undvika eventuella problem. PTS har under de inledande dagarna kontrollerat ett litet antal av den radioutrustning som ska användas av funktionärer. Fler utrustningar förväntar vi oss kommer när fler tv-bolag anländer.

Läs mer om PTS arbete med radiotillstånd.

Här är några bilder på när PTS arbetar med arrangemanget.

PTS medarbetare i Göteborg.

PTS utrustning.

Delar av den utrustning som PTS använder under EM i Göteborg.

Bild på PTS utrustning.PTS utrustning Ullevi

70 miljoner tittare

Europamästerskapen genomförs vartannat år och samlar 300 av Europas bästa ryttare och kuskar för att göra upp om medaljerna i hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr (dressyr för funktionsvarierade). Förutom tävlande från ett trettiotal länder medverkar 590 hästar, 4000 ackrediterade och 1400 volontärer. Vid sidan av den fantastiska publiken på plats kommer 70 miljoner att följa mästerskapen på tv. I samtliga grenar koras både individuella mästare och vinnande nationer.

Häst som hoppar.

Foto: © im|press|ions – Daniel Kaiser

Hästspann.

Foto: Richard Juliant

Ullevi

Ullevi Arena i Göteborg

 

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*