Resan mot att bli en av Sveriges bästa arbetsgivare

PTS har som mål att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare som ständigt lyckas locka till oss, behålla och utveckla rätt kompetens.

Hur ska vi lyckas med det? Det gäller såklart att först se till att verkligen vara en bra arbetsgivare. Bland de insatser vi genomför märks satsningar på ledarskap och medarbetarskap, så att man både som ledare ska ha verktyg och utrymme att utöva ett gott ledarskap och som medarbetare ha stora möjligheter att under stort eget ansvar påverka sin egen och verksamhetens utveckling. Vi arbetar tillsammans med de som berörs av en tänkt förändring så att de naturligt bidrar till beslutsunderlaget. Dessutom arbetar vi med att åstadkomma system, arbetsredskap och arbetsprocesser som är så smidiga och effektiva som möjligt.

Vi har redan idag lätt att rekrytera med många välkvalificerade sökande till nästan varje tjänst. Detta trots att vi inte satsat stort på att marknadsföra oss som arbetsgivare. Min gissning är att det handlar om både det arbete vi lägger ner på att vara en bra arbetsgivare och våra ansvarsområden, att många är intresserade av telekom och postfrågor. Men det handlar även om vårt uppdrag i samhällsnyttans tjänst (att se till att alla i Sverige har tillgång till bra telefoni, internet och post) som går som hand i handske med det som morgondagens arbetskraft söker i sitt arbetsliv. Stora undersökningar om vad dagens unga tycker är viktigt i valet av arbetsgivare såsom Deloittes globala studie ”Mind the gaps: The 2015 Deloitte Millennial survey” och rapporter från Universum och Framtidsverket visar på att allt fler vill arbeta hos arbetsgivare som satsar på ledarskap och individens utveckling samtidigt som den egna arbetsinsatsen bidrar till något större, något positivt för andra individer eller för samhället i stort.

Hur vet vi att vi är på rätt väg, att vi kan nå vårt mål att bli en av Sveriges bästa arbetsgivare? Det är ett pågående arbete och vi har kommit en bra bit på vår resa. Våra årliga medarbetarundersökningar har på senare år gått från bra till mycket bra resultat med mycket höga nöjd-medarbetarindex. I Nyckeltalsinstitutets mätningar Attraktiv Arbetsgivarindex och Jämställdhetsindex lyckas vi behålla placeringar i det absoluta toppskiktet trots att allt fler organisationer deltar i mätningarna. Vi klättrar i placeringslistan i Universums Företagsbarometern som listar de mest attraktiva arbetsgivarna. Och spännande just nu är vår satsning på PTS som en av finalkandidaterna i Kvalitetsmässans utmärkelse Sveriges Modernaste Myndighet 2015. Vi har höga förhoppningar inför utmärkelsen i höst!

Vi är inte i mål än – och jag anar att vi aldrig kommer att känna oss riktigt färdiga. Att vara en av de bästa arbetsgivarna handlar i mitt tycke om att ha ständigt höga ambitioner och hela tiden sträva efter att bli ännu bättre.

Du som är intresserad av att följa vår resa eller kanske intresserar dig för att arbeta hos oss, välkommen att bevaka vår karriärsida här på vår webb eller våra kanaler inom sociala medier!

Av Johan Gustavsson
personalspecialist på personalavdelningen

2 Kommentarer

 1. Julianna Holbis
  20150930 09:22

  Det är inte svårare än att fortsätta ha höga ambitioner och hela tiden sträva efter att bli ännu bättre – när man upptäcker att något inte fungerar. Att vara lyhörd och flexibel men framförallt skapa en arbetsmiljö med ledarskap som gör att de anställda kan göra ett bra jobb.
  Jag prenumererar på era jobbannonser ifall det dyker upp någon tjänst som jag kan söka. Vi är nog fler som gör det,speciellt inom telekom branschen. Vi vet hur verkligheten ser ut, det är ju vi som bygger bredbandsnät och installerar fiber etc. Ni skulle nog kunna satsa på de som har varit ute på fältet för vi kan lyfta svåra frågor som arbetsgivare inte vill syna…
  Tack för ett bra inlägg på LinkedIn.

  Med vänlig hälsning

  Julianna Holbis

 2. Johan Gustavsson
  20151008 13:14

  Tack Julianna! Vi ser mycket positivt på sökande med branschvana och det är glädjande att du håller koll på våra lediga jobb. Vi kommer under hösten att gå ut med en hel del nya tjänster, och du är varmt välkommen att söka om du ser något som intresserar dig.
  MVH Johan Gustavsson, PTS

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*